«Церковні миші» Черкаської обласної ради: хто з депутатів найбідніший?

«Церковні миші» Черкаської обласної ради: хто з депутатів найбідніший?

«Церковні миші» Черкаської обласної ради: хто з депутатів найбідніший?

Опісля офіційного старту кампанії е-декларування ЗМІ рясніли заголовками про народних обранців-товстосумів: багатомільйонні іномарки, годинники, яйця Фаберже, гектари земельних ділянок, розкішні будинки та доларова готівка паморочили голови читачам.

При цьому депутати-«скромники» із своїми порожніми кишенями без цента за душею обділялися увагою абсолютно незаслужено. Якщо народним обранцям не пощастило з готівкою, то «Забеба» вирішила побалувати їх хоча б увагою.

Ми розпочинаємо свій аналіз декларацій депутатів Черкаської обласної ради саме із верстви «бідняків».

Лідером по числу депутатів-бідняків серед фракцій в Черкаській обласній раді є «Свобода».

Абсолютно «порожні кишені» задекларувала депутатка-свободівка Оксана Ковбоша: ані майна, ані заробітної плати, ані збережень чи стипендій. Вже кілька років вона «тимчасово» не працює.

«Церковні миші» Черкаської обласної ради: хто з депутатів найбідніший? 1

Серед заповнених рядків у документі лише членство у громадських організаціях: "УКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА СВОБОДА", Громадська організація "Сокіл Свободи", "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ УКРАЇНОК "ЯВОРИНА".

Пані Оксана уродженка Миколаївської області. Після школи за сімейними обставинами проживала у Росії.

«Захоплюється таборуваннями та подорожами, любить спортивні ігри (волейбол, футбол і теніс), рукоділля та кулінарію», - йдеться на офіційному сайті ради в розділі про депутатку.

Живе на мізерну заробітну плату й інший свободівець Сергій Воронов. Окрім депутатства, йому вдалося пробитися і до радників міського голови Анатолія Бондаренка. За минулий рік народний обранець декларує 34 600 грн заробітної плати та 30 тисяч готівки.  Воронов їздить на «Daewoo» 2006-го року випуску. До депутатства працював радником голови Кам’янської райдержадміністрації.

«Церковні миші» Черкаської обласної ради: хто з депутатів найбідніший? 2

Свободівець із Канева Віталій Чміль живе, згідно декларації, за пенсію та чорнобильські виплати на харчування, у сумі вони складають 21 843 грн.

Також декларує депутат батьківські зарплату та пенсії. Як і Воронов, Чміль має авто, - «Renault clio symbol», 2008-го року випуску.

Живе свободівець не на вулиці, адже є власником квартири у Каневі, площею 68.6 кв.м. В якій мають право проживати і батьки народного обранця.

По старшинству – з «MERCEDES-BENZ» та кредитом.

Як і годиться, найкраще авто у голови фракції ВО «Свобода» в обласній раді Юрія Ботнара. У 2016-му він почав їздити на «MERCEDES-BENZ» 1998 року випуску. Власником є третя особа - іноземний громадянин.

Минулого року Ботнар пояснював у ЗМІ, що «олігархи практично повністю знищили українську економіку й промисловість зокрема, тож молода людина не завжди має можливість знайти офіційне і високооплачуване місце роботи». Разом із тим звертався до преси, аби ті допомогли із пошуком.

Офіційної роботи не знайшов, як йдеться в документі.

Перейдемо до інших фракцій.

Член депутатської фракції Партії «Відродження»  Роман Похольчук також безробітний. До декларації уманчанин вписав і дружину, але у неї заробітків немає.

«Церковні миші» Черкаської обласної ради: хто з депутатів найбідніший? 3

Минулоріч Похольчук коментував порожні кишені так: «Звичайно, є додатковий заробіток, оформлюємо інтернет-магазин музичних інструментів. Офіційно працюю заступником директора одного із ТОВ, не хотілось би вказувати назву. Знаю, що до квітня маю подати вже нову декларацію. Яка, мабуть, буде кращою».

Прогнози не справдились, навіть мінімальної зарплати народний обранець не декларує. А добиратися із Умані до Черкас на сесійні засідання не так і дешево…

Не з багатих 41-річний укропівець-студент Олександр Рябошлик, він задекларував18 643 грн зарплати, яку виплатили у ГУНП в Дніпропетровській області. Додав до статків депутат і стипендію від Черкаського державного технологічного університету  – 3 300 грн. Тоді як дружина Ірина у ЗСУ отримала 85 246 грн.

«Церковні миші» Черкаської обласної ради: хто з депутатів найбідніший? 4

Зазначимо, що дружина Ірина є помічником-консультантом чоловіка, правда, на громадських засадах.

Однопартієць Рябошлика Андрій Сегедакерівник фракції «Укроп» тимчасов не працює та перебуває, судячи із декларації, на утриманні у дружини. Вона декларує дві квартири у Черкасах і Дубіївці та земельну ділянку.

«Церковні миші» Черкаської обласної ради: хто з депутатів найбідніший? 5

Андрію залишились лише 25% власності квартири у Монастирищі.

Заробітну плату декларує лише Наталія – 151 402 грн.

Найцінніше в декларації депутата готівка, станом на 2016-ий рік він назбирав 3600 доларів США.

На утриманні у дружини, згідно декларації, і батьківщинівець Віталій Чен. Попри це, Віталій Єн-Ханович має 96% капіталу ТОВ "Агро-колектив».

«Церковні миші» Черкаської обласної ради: хто з депутатів найбідніший? 6

Натомість Чен зберігає 30 000 доларів США готівкою, а це більше 800 тис грн. Серед транспортних засобів депутат декларує лише мотоцикл «Сузукі».

Тоді як дружина є власником земельних ділянок у Свидівку та Дубіївці та має 10 тис доларів США готівкою.

Екс-голова Черкаської районної ради, а нині депутат обласної від БПП Анатолій Яріш хоч і є членом комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, про свій фінансовий розвиток, судячи із декларації, не надто подбав.

«Церковні миші» Черкаської обласної ради: хто з депутатів найбідніший? 7

За минулий рік Яріш задекларував лише 19 778 грн зарплати, 10 320 грн склала допомога дружині Ксенії при народженні дитини.

У спільній власності Яріш має квартиру в Хуторах та право користування ВАЗом, 2011 року випуску.

Варто зазначити, що за результатами конкурсу на посаду голови Черкаської РДА переміг саме Анатолій Яріш. Однак його кандидатуру досі офіційно не затвердили.

У наступному матеріалі ми більш детально зупинимося на депутатах-багатіях.

Наші матеріали про депутатів Черкаської міської ради можна почитати ТУТ і ТУТ. Що декларують топ-чиновники Черкаської ОДА – ТУТ.

Володимир Поштовий

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.