Борис Філатов: Протягом року до 3 тисяч літніх дніпрян зможуть пройти навчання в Університеті третього віку

Борис Філатов: Протягом року до 3 тисяч літніх дніпрян зможуть пройти навчання в Університеті третього віку

7 квітня очільник Дніпра Борис Філатов побував на одному із занять з комп'ютерної грамоти, які літні студенти Університету третього віку відвідують в Академії «ШАГ». Керівник міста дізнавався, чи піддаються пенсіонерам сучасні технології та які месенджери вони обирають.

Борис Філатов: Протягом року до 3 тисяч літніх дніпрян зможуть пройти навчання в Університеті третього віку 1

«Насамперед ми робимо акцент на можливості спілкування. Ми розуміємо, що після виходу на пенсію в людей з'являється велика кількість вільного часу, який хочеться присвятити рідним і близьким. Тому містяни можуть оволодіти тут різними вміннями – від написання електронних листів до використання різних месенджерів», – сказав Борис Філатов.

Комп'ютерну грамоту в академії опановують понад 200 бабусь та дідусів. Найстаршій слухачці 85 років. Викладачі літніх студентів кажуть: їхні підопічні вчаться старанно та навіть випереджають програму.

Подружжя Котенків не припиняє навчатися й за межами комп'ютерного класу. Федір Котенко із сучасними технологіями поки що не повністю порозумівся, утім каже: за порадою завжди звертається до дружини Лідії. Вона – більш досвідчений користувач.

Борис Філатов: Протягом року до 3 тисяч літніх дніпрян зможуть пройти навчання в Університеті третього віку 2

«Я дуже радий, що є така програма. Я прийшов вчитися. Тут пояснюють від самих азів. Я не завжди виконую домашні завдання. Та дружина постійно каже: «Давай, займайся». Це корисно», – розповів пан Котенко.

У мерії планують, що протягом року до навчання в Університеті третього віку приєднаються загалом близько 3 тис. пенсіонерів. Він функціонуватиме постійно – без перерви на літо. Безкоштовно зареєструватися на наступні курси всі охочі можуть в районних терцентрах соціального обслуговування.

Нагадаємо, що на початку березня близько 700 студентів поважного віку розпочали новий навчальний рік. На заняттях з права, іноземних мов, психології, мистецтва викладають педагоги 5 вишів. Незабаром в Університеті третього віку відкриють аграрний факультет, де пенсіонерам розповідатимуть про тонкощі ведення господарства на присадибних ділянках.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.