У центральній частині Дніпра розпочнуть капітальний ремонт фасадів будівель

У центральній частині Дніпра розпочнуть капітальний ремонт фасадів будівель

 Про це під час прес-конференції 5 квітня повідомив заступник міського голови Михайло Лисенко. Посадовець зазначив, що цього року відремонтують фасади будівель № 20, 26, 70, 83, 121, 123, 125 на просп. Д. Яворницького, № 2 на вул. Харківській, № 1, 2 на Вокзальній площі. Роботи розпочнуть у червні, а завершать наприкінці літа.

«Чи не вперше у Дніпрі проводитиметься капітальний ремонт фасадів приміщень у центральній частині. Зокрема, це стосуватиметься будівель, які мають історичне значення. Деякі з них взагалі не ремонтувалися від часу зведення і перебувають не у належному стані. Роботи виконуватимуться в рамках програми розвитку міської інфраструктури на 2017-2021 роки, затвердженої сесією міськради. Розроблений проект капремонту фасадів 30 будівель, цього року зробимо 10. У цілому ремонтуватимемо близько 15-20 фасадів за рік», – розповів Михайло Лисенко.

За словами заступника міського голови, під час робіт будуть відновлені архітектурні елементи фасадів, проведений ремонт системи водовідводів, ремонт і укріплення балконів, цоколю. Також на фасадах встановлять освітлення. «Перед початком самих ремонтних робіт необхідно буде звільнити фасади від кондиціонерів, супутникових антен, реклами тощо. Для цього мешканцям запропонуємо перенести ці пристрої на внутрішній фасад будинку», – сказав посадовець.

«Перед початком ремонту проведена досить серйозна підготовча робота, виконані усі необхідні дослідження, зокрема інструментальні. Загалом на ремонт фасадів будинків та їх освітлення у міському бюджеті на цей рік передбачено трохи більше 50 млн грн», – повідомив директор департаменту стратегічного розвитку та інвестицій міської ради Сергій Рєзнік.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.