У Черкасах розпочалася підготовка до виборів?

У Черкасах розпочалася підготовка до виборів?

У Черкасах розпочалася підготовка до виборів?

Одним із найважливіших напрямків ведення передвиборної кампанії – це пропаганда і агітації. Якщо у кожної більш-менш поважної партіє є своя газета, то із зовнішньою рекламою інколи «печалька». Середня виборча компанія для Черкас передбачає використання від 30 до 40 рекламних конструкцій. Їх не повинно бути багато, але водночас такої кількості достатньо, щоб створити «ефект присутності».

Рекламний бізнес у Черкасах давно поділений. Тут представлені як черкаські, так і київські оператори. Досить солідний шматок рекламного бізнесу має компанія, яку пов’язують із екс-депутатом Черкаської міської ради, а нині головою обласної організації Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Сергієм Кудактіним.

Однак останнім часом на ринку почали з’являтися нові фірми, які афілійовані із політичною партією «Батьківщина».  Вони почали отримувати дозволи і «бронювати» місця. Як кажуть, готуй санчата влітку. «Батьківщина» вже почала це робити.

Реклама на зупинках для партії Тимошенко?

Торік у Черкасах за кошти міського бюджету було замінено понад 100 старих зупинок на нові. Вони зроблені, як кажуть, за «сучасними стандартами». Тут тобі і навіс, і лавка для сидіння і площі для реклами. Як тільки почали встановлювати нові зупиночні комплекси, то на них з’явилася реклама депутатів міської ради – переважно з Батьківщини, Блоку Петра Порошенка та Радикальної партії. Журналістам так і не вдалося тоді з’ясувати, хто стоїть за розміщенням цієї реклами і чи надходять кошти комунальному підприємству ЧЕЛУАШ, яке є балансоутримувачем зупиночних комплексів.

фото Антоніни Захарченко
фото Антоніни Захарченко

 

Все спливло пізніше. Як виявилося, у липні 2016 року до комунального  підприємства «ЧЕЛУАШ» звернулося ТОВ «Чистий край». Вони запропонували підписати угоду, за якою вони ніби прибиратимуть зупинку від «несанкціонованого» сміття і оголошень, а натомість матимуть право розміщувати рекламу.

У Черкасах розпочалася підготовка до виборів? 2

У Черкасах розпочалася підготовка до виборів? 3

 

Вартість реклами на одній зупинці коливається від 400 до 600 грн в місяць в залежності від району розташування зупинки. Загалом торік було встановлено близько сотні таких об’єктів.

ТОВ «Чистий край»  був заснований 1 липня 2016 року. Буквально за місяць до укладання договору із КП «ЧЕЛУАШ». Засновниками ТОВ є Вадим Маринченко, Андрій Попов та Владислав Пономаренко. Останні двоє брали участь у виборах до Черкаської міської ради. Андрій Попов балотувався від Радикальної партії по округу № 31. Набрав всього 5,9% він не пройшов у міську раду. Владислав Пономаренко на останніх виборах балотувався у міську раду від партії «Батьківщина». Теж потерпів фіаско. Примітно, що за рік до цього він боровся за депутатський мандат від Партії промисловців і підприємців. Цікаво знати, що заступником директора КП «ЧЕЛУАШ» є депутат-радикал Станіслав Лукирич.

Цього року за кошти міського бюджету будуть замінені ще близько сотні зупинок. Договір на розміщення реклами, ймовірно, буде поширений і на них. Фактично в руках «Батьківщини» і депутатів від Радикальної партії сформований портфель в 100-150 рекламних площин, розташованих на зупинках громадського транспорту. Це досить солідний сегмент рекламного бізнесу, який може дуже вдало конкурувати з біг-бордами і сіті-лайтами. Адже через зупиночні комплекси щодня «проходять» десятки тисяч людей

 Нові рекламні конструкції для екс-кандидата

На одному із останніх засідань виконавчого комітету Черкаської міської ради розглядалося питання розміщення нових рекламних конструкцій у Черкасах. П’ять рекламних конструкцій з’являться вздовж Замкового узвозу, що йде повз музучилища. Дозвіл надано терміном на 5 років. Окрім того, виконком погодив і розміщення рекламних площин в районі перехрестя вул. Припортової та вул. Козацької та по вул. Козацькій біля будинку № 5. Таких конструкцій буде чотири.

У Черкасах розпочалася підготовка до виборів? 4

Заявником на розміщення реклами було ТОВ «Лідер Черкаси». Фірма-«свіжачок» - зареєстрована у жовтні 2016 року. Одним із засновників є Олександр Сінгаєвський, у минулому депутат обласної ради від «Батьківщини». У 2012 році він балотувався по виборчому округу № 196 в Черкаській області. Його конкурентом був Геннадій Бобов, який і переміг. Сінгаєвський набрав тоді 31%, зайняв друге місце. Він працював в скандально відомому банку «Велес» і в «Черкаситрансгазі».

У Черкасах розпочалася підготовка до виборів? 5

Нині ж він створив підприємство, яке займатиметься рекламним бізнесом у Черкасах.

Загалом «Батьківщина» через афілійовані із її людьми підприємства отримала чималий шматок рекламного пирога у Черкасах. Це дає можливість біло-сердечній партії не турбуватися про наявність рекламних площ перед наступними виборами. Вже нині в їхніх руках сконцентрований пакет в 150 конструкцій.

Валентин Коваль

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.