Що декларують топ-чиновники Черкаської ОДА ?

Що декларують топ-чиновники Черкаської ОДА ?

Що декларують топ-чиновники Черкаської ОДА ?

«Забеба» продовжує аналізувати декларації головних державних мужів на Черкащині. Раніше ми розповідали, що декларують черкаські депутати, тепер черга головних чиновників облдержадміністрації.

У деклараціях держслужбовців можна знайти величезні земельні ділянки, круті іномарки, серйозні суми валюти, в той же час в декого документи «пустують».

Півмільйонний дохід дружини-стоматолога

Заступник губернатора Ярослав Березань, як годиться державному службовцю, живе на заробітну плату. Тоді як дружина Інна має на Смілянщині земельну ділянку, площею 19864 кв. м. та дві квартири у Черкасах: на 65 кв. м, що набула у власність в 2014-му, та на 68 кв.м, яка стала власністю Інни у 2011 році.

Що декларують топ-чиновники Черкаської ОДА ? 1

Із нерухомості Березань має лише офісне приміщення на  182 кв.м. Разом із тим він має право на керування  автомобілем «Тойота Прадо», 2004 року випуску. Авто перебуває у власності Василя Левченка.

Ярослав Григорович також має право на керування «Шевроле-Авео», яка знаходиться  у власності Березань Наталії Борисівни, та «Мазда-3», 2012 року випуску, яка належить дружині.

За минулий рік Ярослав Березань отримав 161784 грн заробітної плати. Тоді як дружина Інна задекларувала 580 000 доходу від підприємницької діяльності.

Як йдеться в ЄДР, основний вид діяльності пані Інни - стоматологічна практика.

За минулий рік Ярослав Березань отримав 161784 грн заробітної плати. Тоді як дружина Інна задекларувала 580 000 доходу від підприємницької діяльності. 

Дружина-мільйонер

Не з бідних дружина й іншого заступника голови Черкаської ОДА Костянтина Омаргалієва Людмила. Її дохід від підприємницької діяльності склав 1 499 100 грн.

Людмила Іванівна зареєстрована як ФОП. Основний вид діяльності – дослідження кон’юнктури ринку та виявлення громадської думки.

Серед транспортних засобів на дружину записана «TOYOTA YARIS», 2013 року випуску.

Тоді як заробітна плата чоловіка-чиновника за рік склала 165 тис грн. Ані нерухомості, ані земельних ділянок, згідно декларації подружжя не має.

Найвідомішою у родині є старша донька – Альона Омаргалієва, відома як солістка зіркового дуету «Тамерлан&Омаргалієва».

У «Світському житті» батько Альони заявляв, що на «розкрутку» кар’єри витратив суму «в рамках 25-30 тисяч доларів».

Що декларують топ-чиновники Черкаської ОДА ? 2

Кеш і нічого зайвого

Цікавою виявилася декларація директора департаменту охорони здоров’я Михайла Лобаса. Поки його постійно цькують «незнанням» державної мови, чиновник- уродженець Донбасу накопичує спільно із дружиною готівку у валюті.

Що декларують топ-чиновники Черкаської ОДА ? 3

Михайло Віталійович – знана людина в крупному фармакологічному бізнесі. Крім того, на дружину Катерину записане підприємство медичної галузі. У ТОВ "Віта Медікал" дружина має 50% капіталу.

Підприємство займається, згідно Єдиного державного реєстру, оптовою торгівлею фармацевтичними товарами, загальною медичною практикою, стоматологічною практикою та роздрібною торгівлею фармацевтичних засобів у спеціалізованих магазинах.

Михайло Віталійович має у власності  1% квартири в Ялті, загальна площа якої 97 кв м.

Дружина – квартиру в Черкасах на 43,47 кв. м. і земельну ділянку на 119 кв. м. у селі Хотянівка, Вишгородського району Київської області.

Серед автівок у родині є лише «Форд фокус», 2012-го року випуску, власниця – Катерина.

Заробітна плата в Лобаса за рік склала  113 523 грн та 22 084 грн пенсії.

Дружина декларує зарплату 169 095 грн, яку сплатили їй у ТОВ «Віта Медікал», а також 55 тис грн. у ТОВ "НЕОМЕД 2007".

Має родина не малі грошові активи у валюті: на рахунку Катерини – 2253 EUR, у спільній власності подружжя – 75000 USD, у власності Михайла – 50000 EUR.

Козирні земельні ділянки

Оприлюднила декларацію і директор департаменту фінансів Черкаської ОДА Наталія Кравченко.

Чоловік Борис Слинько володіє земельною ділянкою у Полтавській області, площею 82 852 кв. м. та двома ділянками у Будищі Черкаського району, площа яких 316 кв.м. та 300 кв.м.

Що декларують топ-чиновники Черкаської ОДА ? 4

Окрім цього, Борис Слинько декларує у Будищах незавершене будівництво – дачний будинок на 90 кв.м.

Також чоловік володіє квартирою у Черкасах на 50,30 кв.м.

Сама ж Наталія Кравченко має квартиру в місті на 37 кв.м. та земельну ділянку в Мошнах, площею 1200 кв.м.

Наталія Миколаївна є власницею двох автівок – “Део Ланос” і “Ніссан”, які набула у власність у 2015-му році. Заробітна плата чиновниці за минулий рік склала 196 017 грн, пенсія – 56 467 грн. А також задекларована зарплата від ЧДТУ – 5 005 грн.

Дохід від зайняття підприємницькою діяльністю чоловіка склав 368 000 грн. За надання майна в оренду “ТОВ “Рост Агро” чоловік отримав 26 500 грн доходу.

Жити на зарплату і їздити на Лексусі

Начальник відділу фінансово-господарського забезпечення - головний бухгалтер департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської ОДА Алла Яковлєва декларує квартиру в Черкасах, площею 61 кв м та дві автівки: Lexus RX 350, 2006 року випуску, який на сьогодні коштує близько 30 тис дол. США, та «Toyota Camry», теж 2006 року випуску.

Що декларують топ-чиновники Черкаської ОДА ? 5

Заробітної плати за 2016 рік чиновниця отримала 108 801 грн, декларує держслужбовець і стипендію дочки – 14 833 грн.

Багатодітний батько та півмільйонний кредит

Керівник управління культур та зв’язків із громадськістю Олег Островський – батько трьох дітей, підприємець декларує не лише прибутки, а й півмільйонний кредит.

У власності чиновника є квартира у Черкасах на 56 кв.м., тоді, як на дочці Альоні записані земельна ділянка у Червоній Слободі Черкаського району, площею 7 500 кв.м. та 50% будинку, площею 321 кв.м у цій же при черкаській Червоній Слободі.

Їздить Олег Анатолівйович на «TOYOTA LAND CRUISER PRADO», 2004 року випуску.

Доходу від підприємницької діяльності за минулий рік Островський задекларував 355 тис грн. Разом із тим на чиновнику висить креди на суму 426200 грн. Поручитем тоді виступила нині екс-дружина Леся Островська – власниця відомого на Черкащині ресторанно-готельного комплексу «Дикий Хутір».

Віктор Дяченко

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.