Скандальні забудовники б'ються за стратегічне підприємство

Скандальні забудовники б'ються за стратегічне підприємство

Боротьба за забудову «Соснівки» триває. Після того як проти будівництва в рекреаційній зоні Черкас повстала громада міста, а міські депутати відмінили своє попереднє рішення «Про розроблення детального плану забудови території в межах вулиці Дахнівська, Соснівська та автотодороги Н-16», активність забудовників візуально зменшилася.

Проте це лише на перший погляд. Ситуативна та підкилимна боротьба триває.

Для потенційного забудовника ПП «Міськбуд-плюс» стратегічним є утримати контроль над комунальним підприємством «Готельний комплекс «Дніпро». Саме це комунальне підприємство передало в оренду ПП «Міськбуд-плюс» територію «дачі Андрєєва». І саме це КП є ключовим в юридичних аспектах між інвестором забудовником і владою. Втрата контролю може призвести, скажімо, до розривання договору оренди із ПП «Міськбуд-плюс».

А на сцені всі ті ж!

Участь у конкурсі на посаду директора КП «Готельний комплекс «Дніпро» взяли четверо претендентів: Олександр Олененко, Віктор Беззубенко, Володимир Жаботинський та І. Михальова.

І. Михальова. Відомостей про неї в інтернеті фактично немає. Хоча при голосуванні один голос був відданий саме за цю кандидатуру.

Олександр Олененко. У матеріалі «Які політичні сили стоять за забудовою «Соснівки» ми вже повідомляли про те, що адвокат Олександр Олененко відіграє важливу роль у цьому процесі. У минулому кандидат в міські голови Черкас від парії «Наш край», нині представляє інтереси забудовника – фірми «Міськбуд-плюс». Він є засновником іншої компанії «Метал і К», де директором є його однопартійка Галина Галаган. Ця компанія була конкурентом в конкурсі на оренду «дачі Андрєєва», яка перебуває на балансі КП «Готельний комплекс «Дніпро». Його поява може свідчити про одне, що забудовник не втратив надії поборотися за забудову «Соснівки».

Віктор Беззубенко. У минулому депутат обласної ради від Партії Регіонів, екс-перший заступник міського голови Черкас. На останніх виборах керував обласним штабом ВО «Черкащани». Самі ж «Черкащани» заявили, що не підтримуватимуть будівництво у рекреаційній зоні Черкас.

Володимир Жаботинський. Незмінний керівник КП «Готельний комплекс «Дніпро» з 1987 року. Правда у 2016 році відбулася ротація. Володимир Жаботинський став заступником, а керував «Дніпром» Борис Лєбедцов, колишній депутат Черкаської міської ради від «Фронту змін» і Партії регіонів.

Щоправда, одного претендента до конкурсу не допустили. Це – Галина Галаган. Вона відома тим, що працює директором компанії «Метал і К», засновником якої є Олександр Олененко.

Конкурс, законність якого під питанням

Законність проведення конкурсу на посаду директора комунального підприємства «Готельний комплекс «Дніпро» опинився під юридичним запитанням. Галина Галаган спрямувала до Соснівського районного суду позов, в якому оскаржувала дії Черкаської обласної ради щодо проведення конкурсу.

2 березня 2017 року Соснівський районний суд м. Черкаси виносить ухвалу про «заборону Черкаській обласній раді 02 березня 2017 року вчиняти будь-які дії щодо проведення конкурсу на заміщення посади директора обласного комунального підприємства «Готельний комплекс «Дніпро» Черкаської обласної ради до розгляду справи по суті».

Однак засідання конкурсної комісії відбулося. Чиновники мотивували тим, що ухвалу Соснівського районного суду ще не отримували.

За результатами голосування із шести членів комісії:

За І. Михальову – 1 голос

За Олександра Олененка – 0

За Віктора Беззубенка – 0

За Володимира Жаботинського – 3 голоси

Скандальні забудовники б'ються за стратегічне підприємство 1

Підтримати Володимира Жаботинського на засідання конкурсної комісії прийшли представники трудового колективу.

Найцікавіше, що судовий розгляд за позовом Галини Галаган призначений на 23 березня 2017 року. Відмова обласних чиновників виконати рішення суду про забезпечення позовних вимог може призвести до подальшої судової тяганини. Що у свою чергу може вплинути на скасування рішення комісії по обранню директора КП «Готельний комплекс «Дніпро».

Що далі?

Не зважаючи на ухвалу Соснівського районного суду і призначення розгляду справи 23 березня, на 25 березня скликається сесія Черкаської обласної ради, де одним із питань буде «Про призначення Жаботинського В.П. на посаду директора обласного комунального підприємства "Готельний комплекс "Дніпро" Черкаської обласної ради".

Ймовірно, що це рішення буде оскаржене. Тому боротьба за контроль над комунальним підприємством «Готельний комплекс «Дніпро», а відповідно і за намірами забудувати «Соснівку», триває.

Валентин Коваль

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.