Сімейні підряди в черкаській мерії: хто і ким керує

Сімейні підряди в черкаській мерії: хто і ким керує

Сімейними підрядами і кланами в політиці нікого не здивуєш. У Верховній Раді, наприклад, «кум на кумові сидить і кумом поганяє». Є і сімейні клани, коли в парламенті працюють батько і син, брат із братом, мати та донька.

Подібна ситуація склалася і в черкаському міськвиконкомі. Тут щонайменше сім «сімейних підрядів», а шість депутатів міської ради працюють у виконкомі та на комунальних підприємствах. Причому більшість з них були працевлаштовані після того, як отримали депутатський мандат.

У тому, що чоловік із дружиною є чиновниками – немає нічого незаконного. Головне, щоб вони не перебували у прямому підпорядкуванні, адже в такому випадку наступає кримінальна відповідальність і обох можуть звільнити за статтею «Корупція» та «Зловживання службовим становищем».

Клан Маліщуків

Сімейні підряди в черкаській мерії: хто і ким керує 1

Їх в міськвиконкомі працює троє: мама, тато і невістка. Мама – Лілія Маліщук. Розпочала свою чиновницьку кар’єру давно. Спершу в організаційному відділі, потім почала підніматись по кар’єрній драбині і нині є керівником департаменту організаційного забезпечення. В її підпорядкуванні перебувають кілька управлінь і відділів.

Її чоловік – Сергій Маліщук – працює уже більше чотирьох років. Він є заступником начальника відділу «Оперативної служби - 1505». Це структура, яка працює цілодобово, приймає дзвінки від жителів міста і намагається вирішувати проблеми містян. Своєрідний кол-центр міської влади.

Невістка – Маргарита Маліщук - нещодавно працевлаштувалася до міськвиконкому. Вона працює спеціалістом в департаменті соціальної політики, яке опікується субсидіями і допомагає соціально незахищеним верствам населення.

Чоловік і дружина – два керівники департаментів

Два керівники двох найважливіших департаментів міської ради – фінансового і охорони здоров’я – очолюють чоловік і дружина. У їхніх руках сконцентровані найбільші міські важелі: фінансові та лікувальні. Фінансист Наталія Джуган та медик Олег Стадник одружилися, працюючи вже на цих керівних посадах.

Сімейні підряди в черкаській мерії: хто і ким керує 2

Сама Наталія Джуган зізнається, що із майбутнім (третім чоловіком) вона познайомилася на роботі. Олег Стадник був тричі депутатом міської ради. Коли він очолив департамент охорони здоров’я, то почав вникати в усі тонкощі бюджетного процесу. Це і зблизило двох чиновників, які згодом одружилися.

Рідні депутатів

Рідні і близькі двох депутатів міської ради працюють в структурах міськвиконкому.

Сімейні підряди в черкаській мерії: хто і ким керує 3

Сестра позафракційного депутата Михайла Бінусова Катерина Бінусова працює одним із керівників департаменту соціальної політики. Свою посаду вона отримала задовго до того, як її брата було обрано в міську раду.

Дружина депутата від «Свободи» Ярослава Нищика працює в департаменті освіти. Там вона опинилася нещодавно – після того, як її чоловік отримав депутатський мандат, а заступником міського голови став висуванець «Свободи» Ігор Коломоєць. Перед цим дружина Нищика працювала в Черкаській ОДА. Зараз депутат пов’язує її звільнення із облдержадміністрації із своєю діяльністю.

Сімейні підряди в черкаській мерії: хто і ким керує 4

«Порошенківець» Ігор Кіта, будучи депутатом міської ради, обіймає посаду заступника директора управління інспектування. Це управління слідкує за порядком у місті і складає протоколи за порушення Правил благоустрою. Ігор Кіта є депутатом уже третього скликання. І весь цей час він працює чиновником. Його дружина є директором спеціалізованої школи № 20. Із посади заступника вона піднялася на посаду директора в той період, коли її чоловік, будучі народним обранців, входив в провладну більшість.

Директор Центру дитячої та юнацької творчості з «20 річним стажем» Олег Забєлін «підсилив» свої позиції завдяки сину, який торік обійняв посаду спеціаліста управління інспектування.

У міськвиконкомі працює і зять нинішнього директора департаменту юридичного забезпечення «батьківщинівця» Володимира Шабанова – Сергій Гончар. Він обійняв посаду заступника начальника юридичного управління.

Працевлаштовані депутати

За останній рік в міській раді і на комунальних підприємствах отримали свої посади шість депутатів міської ради. Усі вони у тій чи іншій мірі співпрацюють із міським головою.

Сімейні підряди в черкаській мерії: хто і ким керує 5

Так, «порошенківець» Олександр Савенко очолив КП «Черкаська служба чистоти». До цього він працював начальником абонентського відділу комунального підприємства. Радикал Віталій Косяк є радником міського голови на платній основі. «Свободівець» Андрій Куча отримав посаду заступника директора КП «Дирекція парків». Аналогічне крісло посів і батьківщинівець Олексій Мельник. Радикал Станіслав Лукирич є заступником директора КП «ЧЕЛУАШ», яке відповідає за ремонт і утримання доріг міста. Депутат від «Укропу» Сергій Очеретяний нині працює заступником начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції, до цього призначення наводив лад у місті, працюючи в управлінні інспектування спільно із колегою по депутатському корпусу Ігорем Кітою.

Активно працюю на громаду Черкас і четверо депутатів обласної ради. Троє з них є заступниками міського голови Черкас – всі три від партії «Батьківщина». Станіслав Овчаренко, Сергій Гура та Роман Буданцев. Ще один депутат обласної ради від ВО «Свобода» Сергій Воронов керуватиме спортивною галуззю міста.

Валентин Коваль

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.