Як у Черкасах майно громади продають (ч 2)

Як у Черкасах майно громади продають (ч 2)

У першій частині ми писали, як міська влада Черкас через механізм «прямого викупу» має намір протягом чотирьох років продати 57 приміщень, що належать громаді міста. У другій – розповідь про ті приміщення, які через підконтрольні підприємства хочуть придбати депутати Черкаської міської ради.

12 з 57 об’єктів мають намір приватизувати громадські організації, за якими стоять екс-депутати та чиновними міської ради. Серед покупців майна громади є компанії та підприємства чинних депутатів міськради.

Під приватизацію виставили два кінотеатри

Орендар будівлі колишнього кінотеатру «Салют» має намір його викупити. Раніше тут розміщувався кінотеатр компанії «Мультиплекс», директором якої є депутат міської ради від «БПП Солідарність» Костянтин Чернецький.  Більше року тому кінотеатр переїхав в ТРЦ «Любава». У самій будівлі зараз розташовані офіси, а зал кінотеатру здається під проведення різноманітних творчих заходів.

Як у Черкасах майно громади продають (ч 2) 1

Орендарем будівлі є ТОВ «Кінолюкс». Підприємство орендує її уже понад 10 років. Засновником товариства є Андрій Коваль, Ірина Чернецька, Анатолій Мандра та Микола Мирза. Останній нині є депутатом Черкаської міської ради від БПП «Солідарність», попередньої каденції Мирза обирався до ради від «Партії промисловців і підприємців».

Щодо інших засновників, то, наприклад, підприємець Анатолій Мандра є співвласником «Черкаського будинку торгівлі» пліч-о-пліч із вищезгаданим народним обранцем Костянтином Чернецьким. Андрій Коваль – місцевий бізнесмен, керує також компанією «Укравтодім».

Орендна плата наразі  складає понад 10 тис. грн. в місяць.

Ще один приміщення кінотеатру «України» у самісінькому центрі міста виставляють на аукціон. Загальна площа понад 3 800 м. кв. Приміщення частково орендується. Там розміщене комунальне підприємство кінотеатр «Україна» - єдиний комунальний кінотеатр в Черкасах, який давно позиціонується як збитковий. З минулого року у будівлі розмістився також археологічний музей.

Як у Черкасах майно громади продають (ч 2) 2

Наразі невідомо, хто стоїть за викупом приміщення, адже, ймовірно, будівля продаватиметься з аукціону. Директор комунального підприємства є Валентина Слуцька, член партії «Батьківщина», у минулому - депутат міської ради від цієї політичної сили.

Творча майстерня екс-депутата

Намір викупити приміщення своєї майстерні виявила черкаська месткиня Ольга Мартинова. Вона орендує у громади міста майже 40 м. кв приміщення по вулиці Свято-Троїцькій. Щомісячний платіж складає близько 300 грн.

Як у Черкасах майно громади продають (ч 2) 3

Як у Черкасах майно громади продають (ч 2) 4

Сама ж Ольга Мартинова очолю обласний осередок Національної спілки народних майстрів України.  У минулому скликанні була депутатом обласної ради від партії «Батьківщина».

Магазин для «батьківщинівця»

Під приватизацію шляхом прямого викупу потрапляє приміщення по вулиці Благовісна (так званий район «Сєдова»). Загальна площа – 789 м. кв. Викупити його планує фізична особа підприємець Роман Діскант. Він є депутатом міської ради від ВО «Батьківщина» нинішнього скликання, очолює фракцію, крім того, входить до депутатської комісії з питань економічного розвитку, бюджету  і фінансів. Діскант займається ресторанним бізнесом та має у власності декілька продуктових магазинів.

Як у Черкасах майно громади продають (ч 2) 5

Як у Черкасах майно громади продають (ч 2) 6

Підприємець Олександр Карпенко так само заявив про намір придбати орендоване ним приміщення по вулиці Сагайдачного. Площа – 221 м. кв. Нині він сплачує за нього понад 6 тис. грн. до міського бюджету (фактично 29 грн. за м. кв).

Як у Черкасах майно громади продають (ч 2) 7

Карпенко є бізнес-партнером Дісканта і спільно з ним володіє "ЙОШІ І КОМПАНІ" та "АЛЬТАМАР"

Продаж цих 57 об’єктів дозволить забезпечити бюджет розвитку міста на 57 млн. грн. Принаймні про це на засіданні виконавчого комітету в понеділок, 13 лютого, повідомив секретар міської ради Олександр Радуцький.

- Треба прийняти це рішення якнайшвидше, щоб мати кошти в бюджеті, з яких ремонтуватимуться дороги, тротуари, робитиметься освітлення, утеплюватимуться садочки і школи, - зазначив секретар.

Валентин Коваль

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.