Хто з відомих черкащан попадався за кермом «під мухою»?

Хто з відомих черкащан попадався за кермом «під мухою»?

Хто з відомих черкащан попадався за кермом «під мухою»?

За рік у Черкасах трапилося відразу кілька гучних справ із сп’янілими публічними особами за кермом. На жаль, покарання знаходить винуватих у цих випадках скоріше в якості виключення, ніж правила. Більшість правопорушників виходять «сухим із води».

«Забеба» зібрала найрезонансніші історії про п’яних за кермом.

Титул головного скандаліста можна сміло вручати депутату Черкаської обласної Михайлу Мушієку.

Хто з відомих черкащан попадався за кермом «під мухою»? 1

20 травня 2016 року в селі Червона Слобода близько 3-ї години ночі його зупинили патрульні. Згідно з протоколом поліцейських, депутат перебував за кермом з ознаками алкогольного сп’яніння. На відео, яке згодом з’явилося у ЗМІ, помітно, що під час розмови з патрульними, він постійно грубіянить, ображає правоохоронців, використовуючи нецензурну лексику. Після складання протоколу на місце події прибув брат депутата, який сів за кермо після інциденту.

Увага, на відео нецензурна лексика.

Проходити драг-тест Михайло Григорович відмовився і на судове засідання не з‘явився “за станом здоров‘я”. У поясненні, наданому судові, Мушієк свою вину не визнав та заявив, що віз товариша в лікарню, жодних правил не порушив. Також Мушієк вважає, що поліцейські його зупинили “за межами своєї діяльності”, а зупинка здійснена “незаконно”.

Суд постановив визнати його винним і стягнути штраф у розмірі 3400 гривень.

– П‘яним мене ніхто ніде не затримував. Це все неправда. Я не п‘ю зовсім, щоб ви розуміли. Як мене можуть затримати п’яним, якщо я вже 2 роки не п‘ю взагалі? – пояснював кореспондентам вже опісля Мушієк.

Серед любителів п’яної їзди – ще один депутат обласної ради Олександр Рибченко. 8 жовтня 2016 року близько 22.40 правоохоронці зупинили його на автомобілі Mercedes-Benz: Рибченко керував транспортом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження освідування на встановлення ступеню алкогольного сп’яніння він відмовився.

Хто з відомих черкащан попадався за кермом «під мухою»? 2

Придніпровський райсуд мав розглянути справу щодо притягнення до адміністративної відповідальності за керуванням автомобілем у нетверезому стані 25 листопада. Проте справу перенесли через заяву від Рибченка з проханням відкласти розгляд.

Останнє судове засідання по справі відбулося 13 січня вже цього року. Рибченко на нього також не з’явився. Попри те, що вина депутата в скоєному адмінправопорушенні доведена, стягнення на нього не може бути накладене через те, що встановлений законом термін (3 місяці) сплив. Суддя прийняв постанову про закриття провадження.

У коментарях журналістам і цей депутат повідомляв, що був тверезим, коли його зупинила поліція. До речі, у 2014 році у нетверезому стані за кермом також затримували сина Олександра Рибченка. Тоді батько схвально оцінив складення протоколу про адмінпорушення на сина.

Лайфхак Рибченка-старшого також успішно повторив колишній начальник Соснівського відділу державної міграційної служби в Черкасах Володимир Черниш.

5 жовтня 2016 року в Черкасах його зупинили правоохоронці за кермом авто, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння та, традиційно, від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився.

У листопаді 2016 року Соснівський районний суд зобов’язав його сплатити штраф та присудив позбавлення права кермування автомобілем на один рік.

Однак, 12 січня в апеляційному суді постанову суду першої інстанції скасували та ухвалив нову. Згідно документу, вина Чергиша визнавалася, але адміністративне провадження закривалося через ту ж причину, що й у випадку з Рибченком - сплив трьохмісячний термін.

До переліку цікавих способів уникнути відповідальності за керування автівкою у нетверезому стані можна зарахувати і помічника народного депутата з Черкащини Геннадія Бобова Сергія Польового. У 2016 році його двічі ловили за кермом «під мухою».

Вперше це сталося 31 січня 2016 року. За рішенням суду від 4 березня 2016 року він був позбавлений права керування транспортними засобами на 1 рік. Вже 20 серпня 2016 року він знову попався на тому ж. За рішенням суду від 13 вересня 2016 року був позбавлений права керувати транспортними засобами строком на три роки та мав сплатити штраф у розмірі 20 тис. 400 грн.

Обидва судових рішення так і не набули чинності, оскільки помічник нардепа подав апеляційні скарги.

Минулі роки черкаські посадовці теж ставали «героями» черкаських новин через п’янки за кермом, ДТП з постраждалими та навіть смертельні аварії.

Так, у лютому 2015 року в Черкасах п’яним за кермом затримали начальника відділу Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Ігоря Городничого.

Щоб визначити ступінь сп’яніння черкаського експерта-криміналіста відвезли до наркодиспансеру де в крові виявили 1,8 проміле алкоголю (норма 0,3 – ред.) Через цей інцидент йому загрожувало звільнення з органів МВС, повідомили тоді у прес-службі відомства.

Відео з ТРК ВІККА

Вже 25 квітня 2015 року по вулиці Котовського п’яний 33-річний офіцер з Оршанецького Навчального центру Державної прикордонної служби України врізався в автобус "Youyi". В Оршанці підтвердили інформацію про те, що у цій ДТП за кермом легковика був офіцер Сергій Меланіч. "Ауді" врізалася в автобус, а потім скоїла зіткнення з автомобілем "Опель Тігра" під керуванням 23-річної черкащанки.

Хто з відомих черкащан попадався за кермом «під мухою»? 3

Найрезонанснішим ДТП Черкащини останніх років залишається пригода за участю директора Департаменту з суспільно-політичних питань та регіональної політики Черкаської ОДА Вадима Берези. У червні 2013 року він, будучи п’яним, скоїв наїзд на 32-річну місцеву жительку, яка перебігала проїжджу частину по пішохідному переходу. Внаслідок пригоди жінка померла від отриманих травм. Прикметно, що за той злочин Береза непокараний досі.

Валентин Коваль

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.