Комунальники Черкас купують обладнання для неіснуючої техніки

Комунальники Черкас купують обладнання для неіснуючої техніки

Після революції підприємцю Анатолію Бурському, який в часи Тулуба очолював департамент капітального будівництва Черкаської ОДА, довелося затягнути пасок: близько двох років його фірми не перемагали на тендерах. Проте зміни на краще прийшли влітку 2016. Більше того, світла полоса продовжується і в новому році.

За 2016 рік підприємства з орбіти Бурського «Агропром-1992» та "Автомагістраль Центр" отримали з міського бюджету Черкас 29 мільйонів гривень на ремонт черкаських доріг.  Власником першого є дружина Анатолія – Лідія, статутний капітал підприємства – 300 грн. ТОВ "Автомагістраль Центр", згідно з даними ЄДР, Анатолій Бурський володіє спільно із синами – Максимом та Денисом. "Автомагістраль Центр" є правонаступником ТОВ «Черкасиміськбуд-Транс», компанії, яка в період з 2008 по 2014 рік виграла тендерів на 160 мільйонів. Більшість з цієї суми склали замовлення на ремонт медичних закладів, які фірма отримала під час керівництва Черкащиною  Сергієм Тулубом.

Із зазначених 29 мільйонів майже 20  млн дісталося ПП «Агропром-1992». Це підприємство виконувало капітальні ремонти вулиць Оборонної, Кобзарської, Молоткова та Миколи Вергая.

Комунальники Черкас купують обладнання для неіснуючої техніки 1

Інше підприємство сім’ї будівельника  – ТОВ "Автомагістраль Центр" -  отримало близько 9 мільйонів гривень. Це оплати на виконання робіт по реконструкції  вулиці Менделєєва та капремонту вул. Сурікова.

Комунальники Черкас купують обладнання для неіснуючої техніки 2

Тут окремо варто зупинитися на ремонті вулиці Мендєлєєва.  Аукціон  по тендеру відбувся у серпні минулого року. Єдиним допущеним конкурентом для "Автомагістраль Центр" стало менш відоме підприємство з орбіти Бурських – «Новобуд -2008». Співзасновником цього ПП значиться Максим Бурський. Ще один співзасновник – Сергій Білоус - до червня 2016 року числився директором того ж таки "Автомагістраль Центр".

Комунальники Черкас купують обладнання для неіснуючої техніки 3

Додамо, що в 2017 це підприємство візьметься за ремонт фрагменту багатостраждального бульвару Шевченка. Тендер на проведення робіт по реконструкції відрізку центрально вулиці міста підприємство  виграло у грудні 2016 року, вартість пропозиції – 19,7 млн грн.

Схоже із серйозної перемоги для сімейного бізнесу Анатолія Бурського розпочинається і новий рік.

5 січня вже цього року департамент економіки та розвитку за заявкую КП "ЧЕЛУАШ" оголосив тендер на придбання 5 кузовів для транспортних засобів, що прибирають сніг (піскрозкидачі та відвали).

Аукціон, що відбувся 26 січня, виграло підприємство "Агропром-1992", запропонувавши ціну в 3, 577 млн грн. У разі укладання договору "Агропром-1992" поставить комунальникам 5 комплектів необхідного обладнання для встановлення на базі автомобілів КАМАЗ.

Комунальники Черкас купують обладнання для неіснуючої техніки 4

Може, ця ситуація і не викликала б підвищеного інтересу, але є одне велике АЛЕ: жодного транспортного засобу виробництва Камського автомобільного заводу у власності черкаських комунальників немає. Про це свідчить довідка з Реєстру транспортних засобі МВС, яка є в розпорядженні нашого видання.

Комунальники Черкас купують обладнання для неіснуючої техніки 5

Очевидно, що самостійно використати придбане обладнання комунальники не зможуть, тому цілком можливо, що підприємці розраховують банально "повернути" інвестовані в обладнання кошти за рахунок місцевого бюджету, надалі беручи його в оренду.

«Забеба» вже писала про КП «ЧЕЛУАШ» в матеріалі «Фігурант кримінальної справ буде ремонтувати черкаські дороги». 

Валентин Коваль

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.