Черкаські дороги: тендерні дива

Черкаські дороги: тендерні дива

Черкаська фірма «Главшляхбуд», яка була створена рік тому і має уставний капітал 1 тис грн, виграла тендер на ремонт дороги на 24 млн грн.

Це вже другий тендер, який виграє ТОВ «Главшляхбуд». Перший конкурс був на реконструкцію вул. Молоткова у Черкасах, який розбили на дві черги. Повідомлення про акцепт на Віснику держзакупівель з’явилося 11 травня.

Першу чергу робіт виконає  «Главшляхбуд» на 3 млн 894 тис. 566 грн. Ці кошти підуть на підготовчі роботи: підняття колодязів інженерних мереж, розчистка від пнів та мілколісся, корчування чагарника i дрібнолісся, оббивання землі з викорчуваних пнiв викорчовувачами-збирачами. Технічне завдання можна передивитися тут.

Tender_1

Вже 20 травня на Віснику з’явилося нове повідомлення: ТОВ «Главшляхбуд» виграло тендер на 24 млн 412 тис 310 грн на реконструкцію вул. В. Чорновола від вул. Бидгощська до пр. Хіміків у Черкасах.

Tender_2

В конкурсі прийняли участь дві місцеві компанії та одна фірма з Калуша Івано-Франківська області: черкаське ПП «Черкаси-Інтерстрой», саме ТОВ «Главшляхбуд» та калуська ТОВ «МЕШ ІНВЕСТ».

Uchastniki-1

Немісцевій фірмі відмовили через відсутність «позитивного відгуку щодо виконаних аналогічних робіт на суму не менше ніж 10% від цінової пропозиції учасника».

Приватне підприємство «Черкаси-Інтерстрой» пропонувало найнижчу ціну, але конкурсна комісія йому теж відмовила через те, що «учасник не відповідає кваліфікаційним критеріям» та «пропозиція не відповідає умовам документації конкурсних торгів».

cherkassi

За умовами конкурсу, переможець повинен зняти асфальтобетонне покриття, улаштувати  вирiвнювальний шар з асфальтобетонної суміші, улаштувати асфальтобетонну щебенево-мастичну суміш, ущільнити асфальтобетонний шар котками та облаштувати навколишню територію. Детально техзавдання по цьому тендеру можна передивитися тут.

Всі роботи повинні бути виконані до 20 грудня 2017 року.

Що за успішна фірма?

За інформацією Мін’юсту, ТОВ «Главшляхбуд» була зареєстрована 18 березня 2015 році. Засновником є мешканець села Квітки Корсунь-Шевченківського району Черкаської області Олег Шпунтенко. З лютого цього року керівником та підписантом виступає Денис Орлінський.

cherkassi

cherkassi
За інформацією Мін’юсту, «Главшляхбуд» займається оптовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням, надає послуги технічного консультування в сферах  геології та геодезії, займається будівництвом доріг і автострад, мостів і тунелів.

10 березня 2016 року київська фірма «Геос Девелопмент»  звернулась с позовом до Господарського суду Черкаської області  з вимогою стягнути з черкаського «Главшляхбуду» 1 млн 430 тис 749 грн. В цю суму входить: 1 млн 250 тис. грн (безвідсоткова поворотна фінансова допомога за договором), 131 тис. 397 грн. 26 коп. (пеня), 19 тис. 250 грн. (втрати внаслідок інфляції), 8 тис. 958 грн (3% річних за невиконання грошових зобов’язань по розрахунках), 21 тис.144 грн. (витрати по сплаті судового збору).

27 квітня суд прийняв рішення частково задовольнити вимоги – на 1 млн 399 тис. 934 грн.

За даними порталу публічних фінансів, у минулому році ТОВ «Главшляхбуд» заробив 4 тис. 029

грн.

cherkassi

Але вже у цьому році, починаючи з 20 травня, на рахунки компанії було перераховано 7 млн 851 тис. 403 грн за реконструкцію вул. В. Чорновола.

cherkassi

Edata_meloch

Якщо місцева конкурсна комісія віддає тендер фірмі, у якої уставний капітал дорівнює 1 тис грн, значить вона впевнена, що ця установа точно не збанкрутує. Або свідомо йде на ризик, розуміючи, що від втрати таких коштів їй особисто нічого поганого не буде. А можливо буде щось добре.

Ірина Логуш

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.