Борги перед містом – не завада для розширення бізнесу в серці Черкас

Борги перед містом – не завада для розширення бізнесу в серці Черкас

Виконавчий комітет Черкаської міськради на своєму засіданні погодив ПП «Фундамент-2006» розміщення літнього майданчику біля входу до ресторану «МАО» по вулиці Хрещатик, 200. Проект на виконком виносив з голосу заступник міського голови Сергій Гура. Але з чого така увага до літнього майданчику ресторану?

cherkasi

Сергій Вікторович Зінченко, який є кінцевим бенефіціаром ПП «Фундамент-2006», в Черкасах не є публічною людиною і його не побачиш шпальтах газет чи в новинах. Але це не заважає йому продуктивно займатися підприємництвом. Так окрім ТОВ «Фундамент» та ПП «Фундамент-2006» його можна було знайти серед власників таких організацій, як ТОВ «Мед Стар» (ліквідовано 16.02.2011), кооператив «Сонечко» (ліквідовано 16.10.2015), підприємство об’єднання організацій «Торговий ряд» (в процесі ліквідації) та іншими, які наразі знаходяться серед діючих. Серед співвласників деяких компаній можна знайти  Павлову Руслану Вікторівну та Панасенка Максима Сергійовича.

Не будучи поміченим в політичних партіях, певну політичну діяльність він все таки вів. Так, його можна знайти серед помічників народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко Єреська Ігоря Геннадійовича. Окрім того серед його ділових партнерів можна знайти точку дотику і з міською владою. Такими є Максим Панасенко та Руслана Павлова.

posipaka

Панасенко Максим Сергійович, окрім партнерства в численних підприємствах,  є ще й  директором ПрАТ «Мальва», а пані Павлова є ревізором цього товариства. В 2013 році «Мальва» опинилася в центрі скандалу з приводу власності будівлі. Ця нерухомість в середмісті і була доволі ласим шматком для багатьох. Після скандального виселення звідти перукарів, із звинуваченнями керівництва в рейдерстві, вона довгий час пустувала, але цього року там відкрилися магазини «Vena» та «Toscana». Як не дивно, ці магазини можна пов’язати саме з Сергієм Вікторовичем.

Окрім всього серед членів наглядової ради «Мальви» можна знайти ім’я Яценка Олександра Олексійовича, колишнього депутата Черкаської районної ради від ВО «Батьківщина», а нині директора департаменту ЖКК.

Можливо саме такі нюанси стали тією причиною, що рішення було винесено і погоджено. І не було зважено на те, що компанії які мають відношення до власника та, власне, і він сам опиняються в центрі різних скандалів

Раніше на місці теперішнього ресторану знаходився сквер. В 2012 році його було зрубано і на його місці зведено офісно-житловий комплекс. Як з’ясувалося, то ще в 2006 році ТОВ «Фундамент» отримало цю ділянку в оренду на 49 років. Окрім того, в 2012 році воно отримало декларацію ДАБК на початок будівельних робіт та знесення зелених насаджень. І навіть звернулося до міськвиконкому Черкас з проханням нарахувати відновлювальну вартість дерев, які вони знесуть. Дерева були оцінені в 60 тис. грн., і підприємство мало висадити зелені насадження на тому ж місці і на ту ж суму. Кінцевими бенефеціарами цього підприємства є Сергій Зінченко та Руслана Павлова.

fundament

А у 2014 році міська влада звернулася до суду щодо примусового стягнення коштів з ТОВ «Фундамент» через невиконання тим Договору пайової участі в утриманні об'єктів благоустрою саме за адресою, де зараз встановлюють літній майданчик – Хрещатик, 212.

provadzhennya

Та й сам Сергій Вікторович, як підприємець, має ті ж самі проблеми що і його організації – невиконання зобов’язань перед містом. Правда тут вже він не сплачував за  оренду землі. Так в червні 2015 року Господарський суд Черкаської області задовольнив позов Черкаської міської ради щодо стягнення з того плати за землю. Правда виконувати рішення суду він не поспішає. Тому навіть в реєстрі юридичних осіб можна знайти примітку про те, що відносно нього відкрито виконавче провадження. А виконавча служба, судячи з усього,  знайти його не може

dvir

Виникає дивне відчуття, що нікого не хвилює те кому і на що даються дозволи. Літній майданчик продовжують встановлювати побіля школи. І нікого не хвилює, що там будуть палити і вживати алкоголь на очах дітей. Підприємець різними компанія має борги перед містом, але це питання ніхто не відслідковує, адже це просто нікому не цікаво. Так само як не цікаво і те, що підприємство, яке зводило цю будівлю мало, при здачі його в експлуатацію, облаштувати там парковку та відновити зелені насадження. Ну що ж… будівля працює, парковку прибирають, а дерева ніхто і думає повертати. І ніхто нічого не контролює.

Сергій Костенко

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.