Хто відремонтує дороги у Черкасах?

Хто відремонтує дороги у Черкасах?

Хто відремонтує дороги у Черкасах?

Ремонтувати дороги в Черкасах буде підприємство, відносно керівництва якого відкрито кримінальне провадження за розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах.  При цьому вибирати було з кого – на тендер подали заявки п’ять компаній.

На Віснику держзакупівель 12 травня з’явилось повідомлення про результати тендеру, який проводив департамент економіки та розвитку Черкаської міськради. Предметом закупівлі був поточний ремонт міських доріг до грудня 2016 року. Техзавдання можна передивитися тут.

Obyava

У конкурсі брали участь п’ять компаній: три місцеві і по одній з Києву та Івано-Франківської області:

  • Черкаські ТОВ «Колтех-Транс», ПП «Черкаси-Інтерстрой» та КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів»
  • столичне ТОВ «Форма»
  • ТОВ «Меш Інвест» з міста Калуш, Івано-Франківської області

uchastniki

Київській фірмі, яка запропонувала найвищу ціну, відмовили через відсутність в компанії позитивних рекомендацій, довідки щодо відсутності простроченої заборгованості за кредитами та інших документів.

Іншій компанії з Івано-Франківської області конкурсна комісія відмовила через відсутність довідки щодо простроченої заборгованості за кредитами.

ПП «Черкаси-Інтерстрой» не пройшли відбору через відсутність договорів на суму не менше ніж 40% від ціни торгів.

Після «просіювання» залишилися лише черкаська фірма ТОВ «Колтех-Транс» та КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів».

Що за компанії-фіналісти?

За інформацією Мін’юсту, ТОВ «Колтех-Транс» заснована у вересні 2013 року і має статутний капітал 1500 грн.

Kolteks

Фірма займається електромонтажними роботами, торгує деревиною та санітарно-технічним обладнанням, будує житлові та нежитлові будівлі, та споруджує системи електропостачання та телекомунікацій.

Засновник, керівник та підписант «Колтех-Транс» - Сергій Васильович Колесниченко.

Що цікаве: юридична адреса компанії – вул. Благовісна, будинок 220, квартира 37. За цією ж адресою знаходиться ще два підприємства пана Колесниченко – ТОВ «Лимож» та ТОВ «Колтех-Енерго».

Limozh

Kolteh-energo

Крім цього, Сергій Колесниченко є ще засновником приватного підприємства «Завод будівельних матеріалів «Цегбуд».

zavod.

За інформацією Мін’юсту, КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» окрім будівництва доріг та автострад займається збиранням безпечних відходів, відведенням й очищенням стічних вод, надає послуги з обслуговування наземного транспорту та займається науковою діяльністю.

КP

З 18 лютого цього року на посаду директора призначено Олександра Петровича Плюту. До нього цю посаду обіймав Борис Миколайович Оніщенко.

PLYUTA

Plyuta

За інформацією місцевих ЗМІ, під час керівництва пана Плюти занепало смілянське комунальне виробниче підприємство «Комунальник».  Все майно, яке належало цьому підприємству, перейшло по акту прийняття-передачі СКП «Комунальник». Що цікаво: у нової установи директором, головним інженером та головним бухгалтером стали ті самі люди, що керували підприємством-банкротом.

Під час передачі майна, як повідомляють ЗМІ, частина нерухомості була втрачена. Але вона знайшлася – на будівлю підприємства у центрі Черкас по вул.  Чапаєва оформив право власності у 2010 році… Олександр Плюта.

Сьогодні КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів», яким керує пан Плюта, місто виділило 2 мільйони гривень на 43 нові зупинки громадського транспорту.

Як раз через ремонт зупинок 3 лютого 2016 року було відкрито кримінальне провадження № 42016251010000005 щодо розтрати бюджетних коштів службовими особами КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» в особливо великих розмірах.

 

23 лютого 2016 року Соснівський райсуд Черкас встановив, що керівництво комунального підприємства та ПП «ЛеАС-О» уклали три договори підряду щодо капітального ремонту трьох зупинок громадського транспорту у Черкасах на загальну суму 156 тис. 459 грн. та підписано акти приймання виконаних робіт на загальну суму 153 тис. 204 грн.

Журналісти видання «Кропива» встановили, що місто переплатило на зупинках 160 тис. грн.

Хто відремонтує дороги у Черкасах? 10

Суд вирішив надати тимчасовий доступ до речей і документів щодо ремонту зупинок. В ході обшуку в. о. начальника Нацполіції в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що на комунальному підприємстві «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» були знайдені «установчі документи на різні ТОВ та ПП з різними напрямками діяльності, копії паспортних даних громадян та 227 печаток, серед яких: печатки Міністерства внутрішніх справ України, Головного управління юстиції в м. Києві, реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, Державної податкової інспекції м. Черкаси, печатка гербова паспорта України, печатка філії комерційного банку, печатки приватних нотаріусів, органів самоорганізації населення, громадських організацій, страхових компаній та кліше з підписами».

pechati

Ці знахідки долучені до матеріалів справи кримінального провадження.

Не дивлячись на відкриту справу, з 18 лютого по 13 травня комунальне підприємство, за даними порталу публічних фінансів, перевело з свого рахунку 4 млн 041 тис. 151 грн, з них за експертизу по капремонту зупинок громадського транспорту – 21 тис. 120 грн.

Едата

Хто переможець тендеру?

З цих двох фіналістів конкурсна комісія вирішила віддати перевагу «своїм». Не дивлячись на минуле нового директора «Черкаського експлуатаційно-лінійного управління автомобільних шляхів» та кримінального провадження, ремонтувати міські дороги буде…комунальне підприємство.

Кошторис договору, який уклали 10 травня - 9 млн 934 тис. 145 грн.

Pobeditel_

Ось так місто освоїло майже 10 млн грн і нам дуже цікаво, як швидко і наскільки якісно почнуть ремонтувати дороги. Враховуючи те, як «якісно» до цього замінювали старі зупинки на нові. Ми просимо читачів повідомити на нашу редакційну пошту 0679768799@ukr.net або в коментарях к матеріалу: чи бачили ви на своїй вулиці дорожню ремонтну техніку?

 

Ірина Логуш

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.