На що Черкаси витрачають свої кошти

На що Черкаси витрачають свої кошти

За останній місяць департамент економіки та розвитку Черкаської міськради за результатами проведення тендерів витратив 14 млн 325 тис. 316 грн. Найбільше коштів пішло на благоустрій, на закупівлю палива і медпрепаратів. 

З одинадцяти тендерів три скасували:

- опори для контактної мережі тролейбусів не закупили через скорочення витрат

- каналізацію в школі №7 не відремонтують через відхилення всіх пропозицій

- електроенергію для КП «Дирекція парків» не закупили через те, що в торгах брала участь одна компанія.

chtrkasi

Благоустрій

На Віснику держзакупівель 6 квітня з'явилося оголошення про результати тендеру на ремонт мереж зовнішнього освітлення. Свої заявки на участь у конкурсі подали три місцеві компанії: КП електромережі зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Черкаської міськради, ТОВ «АБК Електро-Буд» і ТОВ «Геобудсервіс Плюс».

«Електро-Буд» вибув з конкурсу: не надав гарантій виконання всіх робіт.

Uchastniki

Переможцем тендеру став «Геобудсервіс Плюс» з пропозицією в 3 млн 907 тис. 903 грн. Ця компанія запропонувала ціну на 119 тис. 767 грн менше, ніж комунальне підприємство міськради.

За умовами техзавдання, до грудня «Геобудсервіс Плюс» демонтує 10 залізобетонних опор і встановить 10 нових металевих опор, замінить 3 400 ламп в світильниках прямого включення і 9 тис. ламп в світильниках з автоматикою, помиє і протре скло в 1 тис. світильниках. Техзавдання можна подивитися тут.

За даними Мін'юсту, засновником, підписантом, керівником і кінцевим бенефіціаром «Геобудсервіс Плюс» є Сергій Бордовський.

cherkasi

Компанія заснована в листопаді 2014 року і має статутний капітал в 1 тис. грн. Основний вид діяльності: будівництво житлових і нежитлових будівель.

Сергій Бордовський є засновником, керівником та підписантом в ще одній черкаській фірмі - ТОВ «Телеметричні системи». Основний вид діяльності цієї компанії - електромонтажні роботи.

cherkasi

За підсумками тендера 4 квітня з «Геобудсервіс Плюс» був підписаний договір. За даними порталу публічних коштів, вже з 14 квітня на рахунки компанії стали надходити кошти від департаменту ЖКГ Черкаської міськради. Всього до кінця квітня «Геобудсервіс» за договором отримав 643 тис. 569 грн.

Scheta_svet

Озеленення

20 квітня сталі відомі результати тендера на проведення озеленення, на боротьбу з шкідниками, на заміну зелених насаджень на бульварі Шевченка та на обрізку дерев.

dnepropetrovsk

В цьому тендері забажали взяти участь дві місцеві компанії та «приватники»: ПП «Зелена країна», ПП «Флора гарант», ФОП Красовський Анатолій Федорович та ФОП Ткаченко Марина Андріївна. У всіх учасників документи були в порядку, але між собою чотири лоти розділили приватні підприємці, «Зелена країна» і «Флора гарант».

Всього на озеленення 6700 м2 міської території, боротьбі з шкідниками на 3600 шт. зелених насаджень, заміну 100 штук зелених насаджень на бульварі Шевченка та на обрізку дерев на площі у 4500 м3 було витрачено з місцевого бюджету 4 млн 767 тис. 350 грн. При цьому, приватні підприємці на двох заробили 1 млн 211 тис. грн. Техзавдання можна подивитися тут.

За даними Мін’юсту, засновниками приватного підприємства «Зелена країна» є Михайло Аханов та Надія Кравчук. Компанія займається вирощування зернових, лісопильним виробництвом, організацією конгресів та збиранням безпечних відходів.

cherkasi

Засновниками приватного підприємства «Флора Гарант, за даними Мін’юсту, виступають Едуард Замураєв та Вероніка Сіренко. Компанія зареєстрована в липні 2015 року та займається наданням ландшафтних послуг.

cherkasi

Медицина

12 квітня на Віснику з'явилося оголошення про результати тендеру на закупівлю фармпрепаратів для міських лікарень і поліклінік.

cherkasi

На закупівлю 87 тис. 899 одиниць перев'язувальних матеріалів і 8 тис. 022 діагностичних реактивів за результатами конкурсу витратили 1 млн 694 тис. 954 бюджетних гривень.

В конкурсі взяли участь п'ять фірм. Дві компанії і одне приватне підприємство були з Черкас: ТОВ «Макромєд», ТОВ «Дуамед» і ФОП Леміщенко Л.В. Одна фірма з Дніпра - ТОВ «БаДМ-Б», і одна з Києва - ТОВ «Лаблайф».

Конкурсна комісія відмовила дніпропетровцям через відсутність банківської гарантії. Киян завернули через відсутність позитивного відгуку відносно постачання аналогічного товару.

За підсумками конкурсу, перев'язувальні матеріали до грудня поставить приватний підприємець Людмила Леміщенко. За даними Мін’юсту, як ФОП вона зареєстрована в лютому 2005 року и займається оптовою торгівлею фармацевтичними товарами.

cherkasi

Діагностичні реактиви в лікарні буде поставляти ТОВ «Макромєд». За даними Мін’юсту, засновниками компанії є Володимир Сіденко та Лариса Сіденко. Підприємство зареєстровано у березні 2011 року та має статутний капітал – 941 грн.

cherkasi

За даними порталу публічних коштів, 27 квітня на рахунок компанії «Перша Черкаська міська лікарня» перевела перші 58 тис. грн за медичні реактиви.

22 квітня були оголошені результати переговорної процедури закупівлі з проведення 935 обстежень на комп’ютерному томографі у КЗ «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги».

cherkasi

Переможцем у цьому тендері стало ТОВ «Скен Лайф», яке за 756 тис. 800 грн проведе 935 досліджень для черкасчан.

cherkasi

За даними Мін’юсту, серед засновників компанії чотири мешканця столиці -  Ігор Мелешко, Анатолій Ющенко, Олександр Майборода та Дмитро Попов.

cherkasi

Останній є представником ще двох компаній - ТОВ «Клінічна аптека» та ТОВ «Інститут розвитку інноваційних технологій у сфері професійної освіти, медичного права, менеджменту та оздоровчого туризму».

cherkasi

Дмитро Попов разом з Володимиром Дроботенко є засновниками інституту розвитку. Саме пана Дроботенко у 2014 році депутати обласної ради призначили на посаду директора комунального некомерційного підприємства.

Медичні інструменти

5 травня стали відомі результати тендеру по закупівлі медичних інструментів.

У конкурсі взяли участь 8 компаній з Києва та області, Черкас та Дніпропетровська: київські ПП «Промед-Україна», ТОВ «Ей Бі Груп», ТОВ «Фірма «Технокомплекс», ТОВ «Медична торгівельна компанія», компанія з Києво-Святошинський району - ТОВ «Медікалгруп-Україна», дніпропетровське ТОВ «БаДМ-Б» та черкаські ФОП Буряк Тетяна Петрівна та ТОВ «Дуамед».

Переможцем було визнано ТОВ «Дуамед», яке до грудня поставить у лікарні 350 тис. 459 інструментів на 638 тис. 568 грн.

cherkasi

За даними Мін’юсту, засновником, керівником та підписантом «Дуамеда» є Людмила Леміщенко.

cherkasi

Крім цього, пані Леміщенко керує ще й медичним центром «Гіппократ».

cherkasi

Пішохідні тротуари

22 квітня сталі відомі результати конкурсу з ремонту тротуарів.

cherkasi

У конкурсі взяли участь два підприємства з Черкас та одна компанія з Києва: ТОВ «Колтех-Транс», ТОВ «Баласт 2012» та столична ТОВ «Гаріліт».

Кияни не пройшли відбору, тому що в них не було довідки про відсутність простроченої заборгованості за кредитами.

Переможцем цього тендеру конкурсна комісія назвала ТОВ «Баласт 2012». За 2 млн 430 тис. 895 грн та за умовами техзавдання, компанія повинна розібрати асфальтобетонні покриття, улаштувати підстильні шарі покриття з дрiбнорозмiрних фігурних елементів, встановити поребрики та бордюри. Техзавдання можна передивитися тут.

За даними Мін’юсту, засновником, підписантом, керівником та бенефіціаром «Баласт 2012» є Віктор Оніщенко. Компанія заснована у вересні 2012 року та займається торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням.

cherkasi

Крім цього, пан Оніщенко керує ще й ТОВ «Лен-Транс» і ТОВ «Регіон Стройремтранс», які займаються тим самим, що й «Баласт 2012».

За даними порталу публічних фінансів, 29 квітня комунальне підприємство «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» сплатило 967 тис. 227 грн за роботи з поточного ремонту пішохідних тротуарів.

cherkasi
Паливо

28 квітня сталі відомі результати двох тендерів по закупівлі палива та мастильних матеріалів. На це з міського бюджету було витрачено 767 тис. 414 грн.

cherkasi

Будемо сподіватися, що вже найближчим часом містяни зможуть побачити і відчути всі ті покращання, на які місцевий бюджет за один місяць витратив більше 14 млн грн.

 

Ірина Логуш

 

 

 

 

 

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.