Чому вигідно бути однопартійцем мера Черкас

Чому вигідно бути однопартійцем мера Черкас

Сьогоднішній виконком не мав принести ніяких сюрпризів, якщо робити висновки із порядку денного, який був розміщений на сайті міської ради. Але в процесі засідання в порядок денний було внесено кілька змін. Дві з них стосувалися розміщення літніх майданчиків. Але прикметні ці питання іншим – вони напряму зачіпають інтереси однопартійців міського голови Черкас  Анатолія Бондаренка.

Так з приводу розміщення літнього майданчика в Південно-Західному районі міста біля магазину «Торговий центр» звернувся підприємець Гладкий Анатолій Георгійович, який в 2015 році балотувався до Черкаської міської ради від ВО «Батьківщина.

cherkassi
Проект, якого не було в порядку денному представляв директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін. Як він пояснив, то підприємець: «Зробить красиву тимчасову споруду, щоб не випивали у підворіттях, буде там туалет… Вам же подобається як у Львові, Одесі. Тут також буде із тумбами та кашпо. Це ж не безкоштовно буде – поповнення бюджету». І, незважаючи на те, що проект було внесено з голоса його було підтримано майже всіма членами виконкому. Таким чином спальний район отримав ще одну наливайку на 200 м. кв. І все це, навіть без плану об’єкту. Прикметно, що в цьому Торговому центрі, на першому поверсі, віднедавна розташовано продуктовий супермаркет цього ж підприємця.

cherkassi
Другий літній майданчик цікавий тим, що це вже друга спроба встановити його в середмісті. Правда перший раз це було нахрапом, без документів і дозволів. Скандал, який це спричинило вдалося вгамувати зверненням мера до підприємця, щоб той припинив роботи по встановленню майданчика, та поремонтував хідник. На диво той прислухався до таких вимог. Хоча, що тут може бути дивного, якщо діловим партнером цього підприємця є Роман Діскант, депутат Черкаської міської ради та очільник міського осередку ВО «Батьківщина». Сьогодні питання по дозволу на встановлення майданчика, якого також не було в порядку денному і також було внесено з голоса було розглянуто. Позитивно. Лише два члени виконкому голосували проти цього рішення – Роман Ганзевич та Ігор Коломоєць. Не дарма підприємець вкладав там нову плитку.

cherkassi
Таким чином навіть не озброєним оком видно, як виконком ухвалює рішення, які цікаві та вигідні однопартійцям міського голови. Не вносячи їх до порядку денного, але маючи на руках підготовлені ще за кілька днів до засідання проекти рішень.

cherkassi

А от третє рішення цікаве зовсім з іншого боку. Воно стосується виділення з міського бюджету 5 млн грн. на ремонт театру, який підпорядковується обласній раді. Театр згорів влітку минулого року. Ще тоді владці обіцяли виділити кошти на його ремонт, або хоча б на ремонт даху, але до сьогодні дах стоїть зруйнованим. Чи вистачить цих коштів на ремонт даху – невідомо, але ремонт самого театру потребує коштів на порядок більших. Тому тут залишається сподіватися, що це не черговий піар влади, або не спроба покращити краєвиди майбутнім мешканцям скандальної новобудови за театром.

 

Ярослав Лавров

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.