Від мільйонних подарунків до життя на одну зарплату: декларації податківців

Від мільйонних подарунків до життя на одну зарплату: декларації податківців

Всі державні службовці повинні надавати фінансовий звіт за минулий рік, згідно з нормами Закону України «Про запобігання корупції». Читати ці документи надзвичайно цікаво!

Черкассы, налоговая

Криштопа Максим Валерійович – начальник Головного управління ДФС у Черкаській області, у 2014 році заробив 66,644 тис. грн. Можна було б сказати, що він жив на одну зарплату, але того ж року його родина отримала дохід в розмірі більш ніж 2,3 млн. грн. З яких 1,5 млн. грн. склали подарунки, а ще на 776,3 тис. грн. його сім’я реалізувала майна. Також Криштопи мають у власності квартиру розміром 198 м кв. та ГАЗ-2410 1989 року випуску.

А от декларація за 2015 рік виглядає набагато сумнішою – при зарплаті в 73,227 тис. грн. його родина отримала доходів лише 22,339 тис. грн. і то майже 19 тис. грн. були матеріальною допомогою. Але незважаючи на такі невеликі доходи автопарк Максима Валерійовича поповнився позашляховиком Toyota Land Cruiser 2002 року випуску. Правда не у власності, а лише в користуванні. В той же самий час в користуванні родини з’явився Lexus RX 350 2008 року випуску. Таким чином доля подарованих мільйонів залишається невідомою, адже у власності родини не з’явилося ні автомобілів, ні нерухомості, також не збільшилися суми на рахунках в банках.

Kurilko Nataliia Ivanivna
Черкассы, налоговая
Перші заступники начальника Головного управління ДФС у Черкаській області, Степанченко Микола Васильович та Курілко Наталія Іванівна, свої декларації за 2014 рік не оприлюднили.

 

Минулого року дохід Наталії Іванівни становив 187 тис. грн., ще й подарунок отримала 97,5 тис. грн.

 

Що ж до Миколи Васильовича, то він напрацював собі 151 тис. грн. сукупного доходу за 2015 рік. Члени їхніх родин подарунків не отримували, високих прибутків також не показували

Черкассы, налоговая
А от у Харьковської             Тетяни Олександрівни ситуація трішки інакша – попри те, що вона живе на свою зарплату, її чоловік заробляє гроші на родину. Так в декларації за 2014 рік його дохід був більше за 1 млн грн, з яких 998 тис – дохід від підприємницької діяльності. В 2015 році його доходи зросли до 1,48 млн. грн. Також минулого року автопарк чоловіка поповнився автомобілем Audi Q7 2009 року випуску з двигуном об’ємом 4,2 літри. Коштів на депозитах родина не має.

Черкассы, налоговая
Царюк Антон Олександрович – начальник ДПІ у м. Черкасах ГУ ДФС у Черкаській області, у тому ж 2014 році, при загальній сумі сукупного доходу понад 1,2 млн. грн.., отримав чи то подарунок, чи виграш – 1 млн. грн. Пересувається він на OpelAstra, 2011 року випуску. Також члени родини мали на рахунках в банку 460 тис. грн.

У 2015 році ситуація майже не змінилася – зарплата  лише трохи зросла, а також чоловік отримав страхові виплати на 59 тис. грн. Ну і 15 тис. внесків до статутного фонду ТОВ «Фокстрейд плюс» говорять про те, що члени його родини вирішили зайнятися підприємництвом. Але є одне питання, на яке ця декларація не дає відповіді – яка доля отриманого за 2014 рік 1 млн. грн., якщо він не з’явився  на рахунках в банках та й майна нового не було задекларовано.

Черкассы, налоговая
Заступник Царюка – Таран Дмитро Петрович у 2014 році отримав у дарунок 57 тис. грн., а сім’я – 72 тис. грн. Надійшли в кишеню до Дмитра Петровича 110 тис. грн. дивідендів.

В 2015-му схоже на те, що чиновник жив на одну зарплату, так як сукупний дохід і заробітна плата збігаються – 75,7 тис. грн., для порівняння, у 2014 році дохід становив 600 тис. грн.

Хто живе без розкішних автомобілів і подарунків, так це виконуючий обов’язки начальника Черкаської митниці ДФС – Пікуль Євген Валентинович. За 2015 рік заробив 77,819 тис. грн., що менше, ніж у 2014-му – 95,777 тис. грн.    Та й не був помічений у витрачанні коштів понад свої доходи.

Загалом серед посадовців зберігається традиція, що їх утримують члени родини, які чомусь завжди мають хист до підприємництва. І так щастить цим добрим людям, що ще й подарунки гарні їм дарять!

А взагалі, 2014 року понад мільйонні статки задекларували 54 жителі Черкаської області. Щоб всім нам так гарно жити!

                               Інна Курило

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.